Hearthmath – Ett enkelt steg mot stabilare golf

Du har säkert vart med om att det oftast börjar gå sämre och sämre på din golfrunda så fort du har missat några bollar. Frustrationen byggs upp, självförtroende sjunker och pulsen ökar. Heartmath är en mental träningsform som hjälper dig förstå och kontrollera hur ditt hjärta påverkar dig som person, din generella prestationsförmåga, och i slutändan även ditt golfspel.

Hjärtat besitter många egenskaper. En av dem är att effektivt påverka din inre upplevelse av balans med hjälp av sin rytm. Hjärtat kan på ett kraftfullt sätt öka och minska tempot i kroppen. Genom att lära sig påverka hjärtats rytm genom andning, mentalt och emotionellt fokus – kan du lära dig styra din inre aktivitet. Med hjälp av ett program som du laddar ner i din telefon eller din dator, samt en sensor, följer du direkt effekterna av din träning. HRV-Träning bygger på:

  • Förståelse för hur dina inre system påverkas i olika situationer.
  • Lära dig påverka inre aktivitet via andning.
  • Lära dig påverka inre aktivitet via mentalt och känslomässigt fokus.
  • Du ser hela tiden resultat av din träning i ett av våra biofeedbackverktyg

Heartmath som tillägg till privatlektioner

Du kan välja Heartmath som ett tillägg när du bokar en golflektion hos oss. Med hjälp av analysverktyg som läser av din hjärtfrekvens kan vi undersöka hur den påverkar din sving och dina slag, för att sedan medvetet förändra hjärtfrekvensen och se de positiva förändringarna. Med hjälp av Heartmath-träning så får du den faktagrund du behöver för att av egen vilja aktivt arbeta för ett lugnare, mer harmoniskt golfspel där ett missat slag inte förstör hela din golfrunda. Bland de långsiktiga förbättringarna finns en mjukare sving med mindre ryckningar, mer konstanta bollbanor, ökad uppfattningsförmåga för hur du bör närma dig ett hål, med mera.

Heartmath är med andra ord ingen magisk lösning som kommer att förändra dig till det bättre. Heartmath är en lösning som kommer vilja få dig att förändra dig själv till det bättre.

Om du vill ha Heartmath som tillägg till din privatlektion är det bara att du säger det när du bokar din tid, så planerar vi in den extra tid det kommer ta.

[separator style_type=”single” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””]

heartmathlicensVill du veta mer om Heartmath?

Besök Heartmath’s officiella hemsida genom att klicka här.